Nabídka duchovního doprovázení

Vážení,

ve čtvrtek převánočního týdne nás zatihly tragické zprávy z Prahy. Nevím, zda mezi těmi, kterých se toto násilí na Filozofické fakultě dotklo, není někdo z vás nebo vašich blízkých.

Dosud nežijeme v nebi, a proto může člověka skličovat mnoho událostí jak v nejbližším okolí (třeba i v rodině), tak i ve světě.  

V této souvislosti bych chtěl připomenout, že k práci duchovního správce patří také duchovní doprovázení. Tedy vedení rozhovoru na duchovní témata: např. o smyslu lidského života, o našich životních cestách, o hledání a rozlišování dobra a zla, o tom, jak se postavit k náročným životním situacím apod.. V případě zájmu doprovázeného může být jeho součástí i přímluvná nebo společná modlitba.

Duchovní doprovázení není totéž co krizová intervence (i když může být její součástí). A už vůbec ho nelze zaměňovat s psychoterapií. Může vám ale pomoci se lépe zorientovat v tom, co prožíváte.

Kdo by měl zájem si o těchto věcech promluvit, může mne kontaktovat na známém telefonu 604 246 882 nebo na e-mailu sedlak.zdenek@dihk.cz

V modlitbě

Zdeněk Sedlák, farář